Pressmeddelande Fräulein Frauke Presents Burlesque Circus, Ystad 2017

Normbrytande burlesk tillbaka på Ystads teater

Succéföreställningen “Fräulein Frauke Presents” kommer tillbaka till Ystad Teater 18 mars 2017 för en gränsöverskridande, queerorienterad, feministisk och sexig show med cirkustema! Burlesken är en scenkonstform som fokuserar på sexualitet och normbrytande och är en växande kulturell kraft i Europa.

ystad-circus-fb

Fräulein Frauke Presents Burlesque Circus

En högst aktuell, vintageinspirerad burlesk- och kabaretföreställning gästar Ystad Teater den 18 mars 2017.

Fräulein Frauke, artisten och producenten bakom några av Europas största burlesk- och kabaretevents, är otroligt glad över att vara tillbaka i Ystads vackra teater, och med sig har hon en uppsjö fantastiska internationella artister från kabaretvärldens crème dé la crème. Det bjuds på en färgsprakande show med live musik, burlesk, kabaret och cirkus när Fräulein Frauke Presents för andra gången besöker Ystad efter en bejublad show 2014.

Burlesk är en provocerande, norm-ifrågasättande konstform som har skapat en nisch för starka kvinnor och queerkultur. Som konstform växte den sig stor i Amerika under första halvan av förra seklet, men dess rötter är mycket äldre än så. Ordet kommer från italienskans “Burla” och betyder hån eller “göra narr av”. Efter att burlesken var död imånga år så återupplivades den med start i början på 90-talet av konstnärer, kabaretartister och sexarbetare som omdefinierade denna konstfulla underhållningsform i en ny, feministisk tappning. Det är denna “revival” som vi nu ser och är del av med en växande scen över hela världen med top notch, “cutting edge”, respekterad scenkonst.

Navet i “Burlesque Circus”-föreställningen, som blandar högt och lågt, humor och allvar och skönhet med “sillyness”, konferencieren och clownprofessorn Nalle the Great – “Creator of Wonders” Han kommer guida publiken genom en queervänlig, sexig, rolig och upplyftande show med storheter som Kitty Bang Bang – “whisky-soaked, fire-breathin’, chopper ridin’ Princess of British Burlesque” – en av Europas största burleskdrottningar! Vi ser även Velma von Bon Bon, humoristisk cirkusprincessa och akrobat, Kiki Lovechild, en modern kabaret-clown och mångfaldigt prisbelönt samt så klart Fräulein Frauke, en av Sveriges största burleskstärnor och exporter, som också bjuder på livejazz med topp-pianisten Janne Sjöblom.

Föreställningen sker i två akter på Ystad Teater lördagen den 18 mars 2017, kl 20.00

Efter showen blir det mingel med live jazz i teaterns bar.

Biljetter: ystadteater.se och Ystad Turistbyrå 0411-577681

www.bichard.se / www.frauleinfrauke.com

Kontakt: Producent Fräulein Frauke / Felicia Bichard – 0708605057 -frauke@frauleinfrauke.com

Pressbilder: http://johnpaulbichard.com/shoots/2017YstadCircus/