Pressmeddelande, Fräulein Frauke Presents Burlesque Cabaret, Ystad 2020

Burlesken tillbaka i Ystad – normbrytande, vintageinspirerande scenkonst!

Succéföreställningen “Fräulein Frauke Presents” kommer tillbaka till Ystad Teater den 3 april för en gränsöverskridande, feministisk och sexig show med elegant och aktuellt 20-tals-tema! Burlesken är en scenkonstform som fokuserar på sexualitet och normbrytande och är en växande kulturell kraft i Europa.

Decadence, flapper´s and All That Jazz…Välkommen till Jay Gatsby’s roaring 20’s i en modern tappning!

Fräulein Frauke och hennes överdådiga burlesk- och kabaret-föreställning kommer tillbaka till Ystad 3 april. En vintageinspirerad fantasivärld i varieté-förpackning intar Ystads vackra teater med skratt, skönhet, dans, jazz, sång och så klart burlesk – denna queera, kroppspositiva, glamorösa, vackra, sexiga och, inte minst, roliga konstform!

Det blir en elegant 20-talsdoftande tillställning med mycket energi. Precis som tidigare år på teatern så har det bjudits in fantastiska artister från Europas kabaret- och burlesk “creme de la creme” som äntrar scenen: internationella ballett- och mån-flygaren Harley Queen, cirkusartisten Andmorphire och vintageskönheten Anja Pavlova. Tillsammans med Fräulein Frauke och hennes showgirltrupp “The Fräuleins” blir det spektakulärt och absolut oförglömligt!

Gäster får gärna klä upp sig till tänderna i, bland annat, både 20-tals-tema eller burleskstil.

Fredagen 3 april, 2020
Ystads Teater

20.00 – ca 1½ timme plus paus. Mingel i baren efteråt.
https://www.ystad.se/kultur/ystads-teater/biljetter/fraulein-frauke-presents-welcome-to-the-20s/

“En av de roligaste sakerna med att producera dessa storslagna fester, och anledningen till att vi håller på efter över tio år, är vår underbara publik, och det interaktiva elementet i våra produktioner. Att vi skapar en frizon, ett “safe space” där männsikor är inbjudna att ta del, kunna uttrycka och utforska sig själva, i form av identitet, sexualitet och kreativitet. Att folk älskar det, kommer och ger oss så mycket kärlek och spännande input gör att det i allra högsta grad är PUBLIKEN som också blir showen, och allt sammanblandas i en spännande performance-mix” säger Fräulein Frauke.

 

Burlesk är en provocerande, norm-ifrågasättande konstform som har skapat en nisch för starka kvinnor och queerkultur. Som konstform växte den sig stor i Amerika under första halvan av förra seklet, men dess rötter är mycket äldre än så. Ordet kommer från italienskans “Burla” och betyder hån eller “göra narr av”. Efter att burlesken var död i många år så återupplivades den med start i början på 90-talet av konstnärer, kabaretartister och sexarbetare som omdefinierade denna konstfulla underhållningsform i en ny, feministisk tappning. Det är denna “revival” som vi nu ser och är del av med en växande scen över hela världen med top notch, “cutting edge”, respekterad scenkonst

Kontakt: Producent – Fräulein Frauke / Felicia Bichard – frauke@frauleinfrauke.com – 0708605057

Pressbilder:http://www.bichard.se/Press/PressFFP20sYstad/

 

Bichard Studios- artisten och producenten Fräulein Frauke och konstnären och fotografen John Paul Bichard. Deras mål är att utveckla den Svenska och internationella kabaret- och burleskscenen och jobbar både med eventorganisation (till exempel så producerar duon också Stockholm Burlesque Festival) och med konst, fotografi och videoprojekt.