Pressmeddelande Fräulein Frauke Presents Crystal Ball Masquerade – NYÅRSFEST 2023

Sveriges största burleskstjärna Fräulein Frauke är (äntligen!) tillbaka för Stockholms tjusigaste nyårsbaluns på legendariska Nalen!

Efter åtta års utsålda nyårsfester är nu Frauke och hennes vänner äntligen tillbaka på Nalen för ett extravagant nyårsfirande, efter både Covid och renoveringar. Nyårsmaskeraden är “the creme de la creme” av Fraukes många produktioner (som också inkluderar världsberömda Stockholm Burlesque Festival) och blir en kavalkad i storslaget firande.
Nalen fylls av gäster i en immersive och magisk värld där publiken är lika viktig som artisterna, där man klär upp sig, minglar, dansar och tar del av festligheterna med show, pop-ups, valbar middag, countdown, sing-a-long och happenings.

Showen är en av Europas största med både nationella och internationella akter: från London bjuds det på kabaret-superstjärnan Mercury (Alexander Luttley) som kommer vara kvällens konferencier med queera konstuttryck, humor, skönhet och en sångröst utöver det vanliga.
Hen ansluter till en mångfaldig line-up med vintagedoftande livejazz av Janne Sjöbloms Trio, soulblandad pop med sexmannabandet Överste Hathi, Svenska Drag-megastjärnorna från blomstrande klubben och kollektivet Tuck O´Hej, Polens största burlesque-artist och aktris Betty Q, Draglesque star Pom-Pom Grenade, extravagant showgirl och sångerska i Fräulein Frauke plus överraskningar och dansanta DJs.

Festen tar plats på Nalen över tre lokaler in på småtimmarna och har en mild men fast dresskod – man kommer inte in med vardagliga kläder utan måste klä upp sig, allt för att skapa den gemensamma, kreativa platsen. Temat för kvällen är “Crystal Ball”: *Divine Decadence and Flamboyant Esotericism* vilket betyder maskerad, vintage, epok, fest, gala, glitter och kristaller mm. Inspiration dras från astrologi, tarot, mysticism och vintage drama. Men så länge man är uppklädd är man varmt välkommen.

Fräulein Frauke Presents är en kabaret-, jazz-, och burlesqueshow samt nattklubb/party – ett “safe space” där respekt, kärlek, queerhet och feminism är självklara delar. Alla är välkomna och ledorden är “come as you want to be” och “consent is sexy”!

Klubben och föreställningen drivs av Felicia Bichard / Fräulein Frauke – artist, konstnär och producent, samt JP Bichard – konstnär och filmskapare.
Duon är veteraner inom Svenskt alternativare kulturuttryck och har producerat klubbar och events i nästan 15 år, i några av Stockholms och Sveriges vackraste lokaler.

Vad, När, Hur
Fräulein Frauke Presents Crystal Ball Masquerade – NYE
31 december 2023
Nalen, Regeringsgatan 75
Biljetter: nalen.com

18.00-03.00
Pris 400-1890 (+ garderob & biljettavg.)

Kontakt: frauke@frauleinfrauke.com – 0708605057
PRESSBILDER: https://www.bichard.se/Press/FFPCrystalBallPress/