Tassel-bonanza

Workshop i Tassel Making & Twirling

Välkomna till en rolig och kreativ workshop i burlesk-relaterade och kroppspositiva Tasseltwirl!
Tasseltwirl är en del av klassisk burleskdans och innebär att man har pasties (nipple covers) med toffsar på brösten som man snurrar på, oftast som final i ett nummer.
Man kan även tassla på andra ställen på kroppen, tex rumpan, som då blir “assles” eller andra ställen genom kreativa kostymbeslut.

I denna kostym- och dans-workshop så pysslar vi fram och skapar våra egna tassels så att ni kan gå hem och öva eller showa!
Det börjar med instruktioner och kreativt skapande av våra tassels, och sen som avslutning har vi en liten tassel-skola, där alla som vill får prova olika tekniker med sina egna tassles och tassla loss tillsammans.

Detta är en rolig och bejakande workshop som passar lika bra på möhippan som starten på en galen tjejkväll* eller en mer ovanlig kick-off.

*workshopen är öppen för alla könstillhörigheter! Alla kan lära sig tassla

Bokning och frågor: frauke@frauleinfrauke.com

Praktisk information

Workshopen är på ca 2 timmar
Pris börjar på 1500 sek som startavgift, sen kostar det 300 kronor per deltagare
Då ingår lokal och allt material för att skapa ett par nybörjar-tassels/pasties som man sen tar med sig hem.

Lokal finns centralt på Kungsholmen (Frauke kan också komma till er)

Varför

Burlesk är en sexig och underbar underhållningsform med rötterna i Amerikansk vaudeville, europeisk dans och queer-kabaret, satir och politisk underhållning samt vintage stripptease. Det är en normbrytande, vacker, kroppspositiv och ultra-glamorös dans/teaterform där alla kroppar, åldrar, könstillhörigheter och stilar får plats.
Burleskens forna glansdagar var mellan 1880 och 1950-tal, men nu ser vi en modern revival över hela världen med burleskstjärnor som Dita von Teese och stora (och små) shower, till exempel Fräulein Frauke Presents och The International Stockholm Burlesque Festival.

Fräulein Frauke

Fräulein Frauke är en multidisciplinär konstnär, artist och kreatör och en av Europas största burleskartister. Under de senaste 15 åren har hon producerat och uppträtt med sin unika tagning av klassisk burlesk: en blandning av storslagna kostymer, burleskdans, vintageinspirerad sång och “cheeky” glamour! Hon håller i föreläsningar, workshops och kurser i burlesk-relaterad konst och kostym, och har en Master i ‘Nya Performativa Praktiker’ från Stockholms Konstnärliga Högskola.

 

Photo: Junibacken