Act Development through Character

Masterclass med burlesque-stjärnan Fräulein Frauke i aktbyggande och karaktärsskapande. Kommer 2024

Detta är den första kursen i sitt slag i Sverige, där Frauke bjuder in dig till att hitta din egen unika röst i både “act creation” och “character building”.
Vi kommer gå genom queer, burlesque dramaturgi och titta på byggstenarna för att skapa unika, välutarbetade och spektakulära kabaret/burlesque/Drag-nummer. Samtidigt som vi också jobbar på att utveckla vår egen karaktär och kontinuerligt få feedback på vårt arbete.

Fräulein Frauke är en av Sveriges största burlesque artister och producenter, med lång (14 år!) och bred erfarenhet av burlesque och kabaret som konstform. Hon har de senaste 6 åren pluggat olika former av scenkonst, regisserat kortfilm, gjort en soloföreställning och har en Master i Performance från Stockholms Konstnärliga Högskola.
Denna kurs kommer blanda kreativ teori och praktik med element som dramaövningar, movements, analyser, skrivuppgifter, feedback, Q&A och inspiration.

Kursen passar alla som är intresserade av att skapa inom burlesque, kabaret eller Drag och alla könstillhörigheter är välkomna!
Man kan både vara en erfaren artist som vill satsa och gå djupare in i sitt skapande, eller en nyare artist som är nyfiken på kabaren som konstform.
Kursen kan användas som en språngbräda medan man utvecklar ett nytt nummer, eller återerövrar ett gammalt. Men man kan också följa med även utan att ha ett specifikt nummer som man vill göra i åtanke.
Man lägger sin egen ribba där man vill och behöver.

Kursen hålls vid 7 tillfällen om ca 1,5 timmar, i en lokal på Kungsholmen, och kan gärna kombineras med andra kurser i burlesque, dans, Drag eller kostym (tex Fraukes Burlesque Costume ABC-kurs).
Vi kommer jobba i en liten, intim grupp, för att hinna lära känna varandra och våga vara trygga.

Boka din plats eller frågor: frauke@frauleinfrauke.com