Burlesque Costuming Masterclass – från skiss till scen!

*Nyhet*

En av Sveriges största burleskartister, och även kostymören, Fräulein Frauke bjuder in till en ny, unik kostymkurs där idén är att du skapar en egen “hel” burlesque-kostym, från skiss till scen / fest-redo och får stöd och hjälp på vägen.

Kursen utgår ifrån att du har med en egen kostymidé som utvecklas under terminens gång. Vi träffas varannan vecka för att ha tid att skapa emellan, allt som allt sex tillfällen och går igenom processen, delar utmaningar och framgångar med varandra och får ett momentum att skapa.
Grupptillfällena fungerar lite som mer organiserade syjuntor med (egenvalda) deadlines både för inspiration, hjälp och en kreativ “spark i baken”.

Varje lektion kommer att ha ett tema, som mjukt följer en kostymskapar-process med mindre uppgifter som ni följer i den mån ni vill och som passar just ert projekt.
Men i och med att alla processer och framför allt kostymer är olika så får man själv utarbeta sin egen idé utifrån vad man själv vill skapa. Vi kommer också att varje gång prata om våra kreationer, få och ge feedback och visa var i vår process vi är.

Detta är en kurs för en “hel” kostym, MEN beroende på skills och tid så kanske man inte blir färdig med kostymen under kursen – det är ingen fara! Man lägger sin egen ribba där man vill ha den, och oavsett om man blir färdig eller inte så kommer man få ut inspiration, pepp och kunskap under kursens gång.
Man lägger helt enkelt sin idé på den egna kunskapsnivån, och ambitionen man själv har och alla kostymprojekt – stora som små – är välkomna!

Kursen utgår från skapandet av burlesk-kostymer för scen, men passar precis lika bra för alla som vill skapa en cool kostym eller outfit, kanske specifikt till personer som gillar att klä upp sig, på exempelvis burlesk-klubbar!

Vi har en fantastisk kreativ lokal på Kungsholmen, vid Fridhemsplan/Flemminggatan.

Kursen passar bäst för folk som har lite syvana eller har tagit kursen Burlesque Costuming ABC, men är öppen för alla.
Det tillkommer alla kostnader för material för din egen kostym!
Tänk på att burlesquekostymer är oftast inte helt sydda av en själv, utan är en kreativ blandning mellan att sy, sy om, köpa, bygga, pimpa och dekorera. En superkreativ process!

Kursen hålls tisdagar VARANNAN vecka klockan 18.00 (till ca 19.30)

6 tillfällen med start den 13 september vid Fridhemsplan.

Pris 2200 sek (eget material tillkommer)

Limited spaces! (Vi behöver minst sex stycken bokade platser)
Boka: frauke@frauleinfrauke.com