10 år av normbrytande scenkonst i Stockholms alternativscen
Fräulein Frauke, Sveriges största burleskexport, firar storslagen födelsedagsklubb den 4 maj

För tio år sedan slogs dörrarna upp till den första “Fräulein Frauke Presents”-klubben – då, i en liten, skum “svartklubbslokal” i Trekanten med öppettider hela natten och rökning tillåten skapades rå och nödvändig scenkonst i formerna burlesk, livemusik, performance art, boylesque, dans och kabaret.

Sen dess har det varit en galen och spännande resa – från Pluto i Gröndal huserar nu klubben och föreställningen FFP på anrika Nalen med cirka fem stora shower om året, samt som turnerande teaterföreställning. Det är utsålda hus och fantastiska, normbrytande akter och artister från världens alla hörn, och ett starkt deltagar-perspektiv, i denna queera, feministiska och inkluderande konstform.

long banner

Fräulein Frauke, aka Felicia Bichard, har blivit Sveriges största internationella burleskartist och reser inte bara runt i hela Sverige med sina egna nummer och fullfjädrade FFP-föreställningar, utan också i Europa och världen. Tillsammans med partnern, konstnären JP Bichard, producerar hon förutom FFP också The International Stockholm Burlesque Festival, två av Europas största och mest renomerade burleskevents.

Den 4 maj firar Frauke och klubben FFP tio år, men festligheter sker under hela året med mini-turné till Ystads Teater, Storsjöteatern i Östersund, burlesk-workshops i Malmö och Göteborg, dit Frauke tar sin personliga tagning av klassisk kabaret-stripptease för att sprida burlesk och kunskapen därom. I höst blir det även en foto/konst-utställning på Stockholm-galleriet Pershagen Gallery med bilder och videoworks av JP Bichard och Frauke’s 10 åriga samarbete.

Fräulein Frauke Presents Burlesque Circus – 10-års-special!

Det blir extra ALLT när 10-årsjubileet firas på Nalen den 4 maj! Längre öppettider och två dansgolv med grymma DJs, Best Dressed-tävling, “popcorn girls”, mingel, fotoutställning, happenings, cirkus-selfie booth, överraskningar och minglande clowner och aktörer!
Line-upen för showen är fantastisk med Sveriges och Europas absoluta kungligheter inom burlesk, kabaret och cirkus!

poster banner

Konferencier är ingen mindre än Joe Black, multi award winning drag- och kabaretartist från Brighton: “Gin drinking cabaret darling, musical comedy misfit, drag clown and acid tongued ringmaster”. Marnie Scarlet, performance-konstnär från Londons fetishscen samt Soa de Muse, vougande boylesque-stjärna som blandar genderbending, dans och sexualitet i starka nummer delar scen med Svensk artistelit i form Emma och Marianne Magdalen från kvinnliga cirkus-glamgruppen Mahika Produktions med side show och cirkus-skills, Eve Adamsson, dragande akrobat, Bex De La Kex, Stockholmbaserad bioqueen och performance-artist, Cirkus Trattofon, interaktiv clownduo, husbandet Janne Sjöblom Trio som tillsammans med Frauke tar tillbaka Nalen till dess glansdagar som Stockholms jazzpalats. Frauke själv bjuder även på överdådig, klassisk burlesk när den är som bäst.

Fräulein Frauke Presents Burlesque Circus – 10 year special
Nalen, Regeringsgatan 74, 4 maj
21.00 – 03.00
280 Förköp (plus biljettavg) / 380 i Dörren

Biljetter: https://www.nalen.com/konsert/2019/ffp-burlesque-circus/

www.frauleinfrauke.com

“Burlesken blir en mer och mer etablerad konstform även inom “finkluturen”, och dryper av feministisk, queervänlig och normbrytande kreativitet. Den utgår från sexualitet, på “våra” villkor, samt ifrågasätter köns- och skönhetsnormer med humor och striptease. Det är en vintageinspirerad, glamorös underhållning i en modern twist.

Hade någon sagt till mig för tio år sedan att klubben och min burlesk-karriär skulle se ut så här, hade jag aldrig trott dem! Den största behållningen, förutom att få strippa på scenen och bjuda på något jag älskar och tror på, är att få all underbar feedback och se folks glada och fantastiska bemötande på våra klubbar och föreställningar. Vårt viktigaste jobb ser jag som att skapa ett “safe space” där vi, som både artister och publik, kan utforska vår sexualitet, självförtroende och identitet, på ett roligt, avslappnat sätt, utan pekpinnar om hur vi “borde” vara och se ut. Det är fullständig magiskt.” säger Fräulein Frauke.

För frågor eller mer info, kontakta:

Felicia Bichard / Fräulein Frauke – 0708605057 – frauke@frauleinfrauke.com

Pressbilder: http://www.bichard.se/download/2019PressFFPCircus/