Sagoinspirerat, vackert, provocerande och normbrytande på Ystads Teater

Burlesk, kabaret och jazzföreställningen “Fräulein Frauke Presents” kommer tillbaka till Ystads vackra teater den 23 mars! Denna gång blir det en unik och magisk neddykning i sagornas förlovade land, några av Europas absoluta toppartister kommer och tolkar sagor ur ett queert, feministiskt, roligt, vackert och poetiskt perspektiv, i denna normifrågasättande och sexiga konstform.

190323-Ystad-Fairytale-FB-HD2

Burlesk, kabaret och jazzföreställningen “Fräulein Frauke Presents” kommer tillbaka till Ystads vackra teater den 23 mars! Denna gång blir det en unik och magisk neddykning i sagornas förlovade land, några av Europas absoluta toppartister kommer och tolkar sagor ur ett queert, feministiskt, roligt, vackert och poetiskt perspektiv, i denna normifrågasättande och sexiga konstform.

Föreställningen, som tillsammans med värdinnan och tillika en av Sveriges största burleskstjärnor, Fräulein Frauke, firar 10 år i år och detta är ett av flera avstamp runt om i Sverige dit Frauke tar hennes unika “brand” och alldeles egna tagning av den vintageinspirerade konstformen för att fira. Med inspiration och avstamp i Weimar-cabareten, Hollywoods “Guldålder” och Depressionens Broadway, blandat med en hälsosam dos av “in your face”, modern och provocerande humoristisk scenkonst så skapas här någonting fantasiskt. Varje föreställning och event är unikt, där olika interdiciplinära artister och former bjuder på en sprakande och exklusiv show.

“Att få komma tillbaka till en av Sveriges absolut vackraste platser, flera år i rad, för att bygga en relation med publiken, och kunna bjuda på en unik, exklusiv föreställning med otroligt spännande artister som kommer samman för EN magisk show, det är otroligt roligt”, säger Fräulein Frauke, och fortsätter “Det gör att man kan ta det som händer på scenen längre och visa på bredden som finns inom denna relativt okända, i alla fall utanför storstäderna, konstform. Vi tycker också att det är så roligt att Ystads Teater har en så vacker foajé och att de har ett så inarbetat jazzperspektiv, så kvällen bjuder egentligen på två shower: en unik och exklusiv scenshow, och en intimare och mer interaktiv jazzdel där vi kan möta den fantastiska publiken.”

Denna kväll bjuds det på cabaret och musik! Konferencieren Joe Black, en av Londons bästa “hosts” kommer och dirigerar både artister och publik med humor, sång och mörk och sinister humor. Från Frankrike ser vi de båda burleskstjärnorna Aleksei von Wosylius och Mara de Nudee, poetiska och magiska dansare som kommer från baletten och direkt ifrån 1920-talet… De vann i våras det största burlesk-priset som går att få för deras vackra Rödluvan och Vargen-akt! Det blir också nycirkus med Michiel Tange van Leeuwen, i en surrealistisk och konstnärlig utformning. Sveriges burleskdrottning och tillika kvällens värdinna bjuder på jazz med pianisten Janne Sjöblom och ikoniska och sexiga sagokaraktärer med humor och överdådiga kostymer!

 

När, var, hur?

Fräulein Frauke Presents Fairytale Cabaret

Ystads Teater, Sjömansgatan 13, Ystad

23 mars 2019, kl 20.00

Biljetter och mer information: https://www.ystad.se/kultur/ystads-teater/biljetter/fraulein-frauke-presents-fairy-tale-cabaret/

www.frauleinfrauke.com

Kontakt: Fräulein Frauke / Felicia Bichard – 0708605057 – frauke@frauleinfrauke.com

Pressbilder: http://www.johnpaulbichard.com/shoots/2019_FFP_Ystad/

 

Fräulein Frauke Presents Fairy Tale Cabaret är en föreställning och jazzkväll av Bichard Studios, som presenteras på och tillsammans med Ystads Teater.

Bichard Studios- artisten och producenten Fräulein Frauke och konstnären och fotografen John Paul Bichard. Deras mål är att utveckla den Svenska och internationella kabaret- och burleskscenen och jobbar både med eventorganisation (till exempel så producerar duon också Stockholm Burlesque Festival) och med konst, fotografi och videoprojekt.