6 års jubileum för Stockholms mest

extravagantaliveklubb: Fräulein Frauke Presents

på Nalen

Oh! Là là! Bienvenue to Paris and the glorious Moulin Rouge!

Sveriges största burlesk- och kabaretklubb “Fräulein Frauke Presents” fyller sex glittrande år och firar stort och storslaget på Nalen med en showgirl (och showboy!) späckad extravaganza fylld av cancan, burlesk, boylesk, smäktande ballader, fantasifylld kabaret, fransk vouging, live musik och en oöverträffligt snygg publik!

Fräulein Frauke Presents har de senaste åren erövrat Stockholms klubbscen och ser ut att stanna! Den 9 maj firas storslaget och glamourspäckat 6 års-jubileum på Nalen, som numera är hemmascenen för denna kulturella juvel. Klubben blandar förstklassiga scenshower i burlesk, kabaret och performencekonst med live jazz och en publik som är del av showen och upplevelsen i sina vackra kostymer och öppna sinnelag.

Med starten i Gröndal och ökända “svartklubben” Pluto i Juni 2009 har klubben och artisten bakom, Fräulein Frauke, vuxit till att bli en av de största och mest välomtalade burleskeventsen i Europa och med en gedigen personlig internationell karriär.

Burlesken som kommer från ordet “burla”, italienskans “att göra narr av” blir mer och mer populärt när fler upptäcker och ser den kreativa bredden som representeras på en bra burleskshow. Nycirkus, komedi, sexualpolitik, queertolerans och överdådig glamour samsas under Fraukes events, som alltid har en öppen och välkomnande ambition.

Den 9:e maj är temat Paris & Moulin Rouge och can-can kjolar och höga sparkar står högt i kurs. Med Europas “crème de la crème” av kabaretartister kommer bland annat Frankrikes främsta boyleskartist Soa de Muse med sin vouging, skådespelerskan och flerfaldigt prisvinnaren från London: Sarah-Louise Young, med två av hennes “Cabaret Whore”-karaktärer och an av Englands största vintageinspirerade showgirls: Miss Betsy Rose.

Från Sverige ser vi så klart födelsedagsbarnet Fräulein Frauke som veckan efter åker på mini-turné i Wien och bland annat uppträder på Life Ball, Janne Sjöblom Trio: det eminenta husbandet med några av Sveriges bästa jazzmusiker och Piaf-tolkaren Jasmine Heikura.

 

Var, när, hur

Live performenceklubb Fräulein Frauke Presents Can-Can

Nalen, Regeringsgatan 74, 9 maj

21.00 – 02.00 / 200 SEK (plus avgift och garderob) förköp – 270 SEK dörren

Biljetter etc www.nalen.com

Mer info: www.frauleinfrauke.com / frauke@frauleinfrauke.com / 0708605057

Pressbilder: http://www.johnpaulbichard.com/shoots/CanCan2015/

Can-can-FB Can-Can-web

Leave a comment